Navigácia

  • Ako pracuje dopravný policajt

    Dňa 10.05.2024 navštívil našu MŠ Lokca kapitán Juraj Matúch, ktorý našim deťom v škôlke priblížil každodennú prácu dopravného policajta. Detičky si zopakovali, ako prechádzame cez cestu, kedy a kde musíme zastaviť. Na záver navštívili policajné auto a vypočuli si skutočné sirény. Kapitánovi Jurajovi Matúchovi ďakujeme! Viac fotografií nájdete vo fotoalbume MŠ.

  • Dočasné uzatvorenie telocvične v ZŠ

    Dočasné uzatvorenie telocvične v ZŠ

    Z dôvodu ďalšej etapy rekonštrukčných prác bude v dňoch 13. - 26. mája 2024 uzavretá telocvičňa v ZŠ. Ďakujeme za pochopenie.

  • PRIHLASOVANIE detí do MŠ pre šk. rok 2024/2025

    Vážení rodičia,

    ak chcete prihlásiť svoje dieťa do tunajšej materskej školy, je potrebné vyplniť elektronickú prihlášku. Prihlášku vypĺňajú len rodičia tých detí, ktoré doteraz škôlku nenavštevovali. Termín vyplnenia elektronickej prihlášky je do 31. mája 2024. Žiadame Vás, aby ste prihlášku vypĺňali na základe rodného listu dieťaťa, pretože tieto údaje budú prenesené do školského informačného systému. Prihlášku si vytlačte, podpísanú oboma rodičmi, potvrdenú lekárom odovzdajte spolu s povinnými prílohami v termíne od  02. 05. 2024 do 31. 05. 2024 v čase od 8.00 do 14.00 hod. pani zástupkyni v MŠ Mgr. Marcele Vajdiarovej. Lekárske potvrdenie musí obsahovať potvrdenie o očkovaní/neočkovaní dieťaťa.                                                 

    Elektronickú prihlášku nájdete na stránke našej školy vľavo hore, prípadne si ju môžete otvoriť kliknutím na nasledujúci odkaz: PRIHLÁŠKA.

    Povinné prílohy:

    Čestné vyhlásenie ZZ 2024_MS.docx (Príloha č.1) - vyplníte v prípade, že nie je možné na prihlášku zabezpečiť podpis oboch rodičov.

    Písomné vyhlásenie ZZ 2024_MS.docx (príloha č. 2) - v prípade, ak sa rodičia dohodnú, že rozhodnutie bude doručené jednému z nich.

    Kópia rodného listu dieťaťa k nahliadnutia.

    V prípade, že máte problém s vyplnením prihlášky, prípadne s jej vytlačením, neváhajte kontaktovať pani Mgr. A. Valčičákovú v pracovné dni v čase od 7:30 do 14:30 hod. na telefónnom čísle 0904 579 375.

     

  • Memoriál Bohumila Kozáka - 18. ročník

    3. mája 2024 usporiadali zamestnanci ZŠ Lokca 18. ročník turnaja vo volejbale učiteľov a zamestnancov škôl - Memoriál Bohumila Kozáka - venovaný spomienke na bývalého riaditeľa tunajšej ZŠ PaedDr. Bohumila Kozáka. Jeho životná púť bola predčasne ukončená práve na palubovke v telocvični školy v Lokci, ktorej daroval svoje posledné tvorivé roky.  Na jeho počesť privítal riaditeľ školy Mgr. Ivan Dudáš viac ako 40 učiteľov a zamestnancov základných škôl. Čestným hosťom turnaja bola manželka pána riaditeľa, Mgr. Katarína Kozáková. Memoriál začal spomienkou na zosnulého riaditeľa. Celkové umiestnenie:

    1. miesto: ZŠ Zákamenné + putovný pohár

    2. miesto: ZŠ Bobrov

    3. miesto: ZŠ Slnečná, Námestovo

    Do boja o putovný pohár sa zapojilii: ZŠ Bobrov, ZŠ Slnečná Námestovo, ZŠ Zákamenné, ZŠ Lokca a Gymnázium AB, Námestovo.

    Organizátor podujatia – ZŠ v Lokci chce vyjadriť úprimné poďakovanie sponzorom tohtoročného turnaja za nezištnú pomoc pri materiálnom zabezpečení akcie.

  • Ukončenie mimoriadnej situácie

    Milí rodičia a žiaci,

    škola aj škôlka bola skontrolovaná príslušnými odborníkmi, čím bola mimoriadna situácia odvolaná a všetky objekty sú opäť sprístupnené. Vzhľadom na to, že sú žiaci už doma, vyučovanie dnes nebude pokračovať, nebudú ani krúžky, ani vyučovanie ZUŠ-iek. Ak by ste mali záujem prísť po obed, je možné si ho vyzdvihnúť osobne v školskej jedálni v základnej škole. Aj rodičia škôlkarov musia v prípade potreby prísť po obed do jedálne základnej školy. Je potrebné si so sebou priniesť vlastné nádoby, prípadne môžu žiaci skonzumovať obed aj v školskej jedálni. Pani kuchárky budú vydávať stravu od 12:00 do 15:00. V prípade, že si žiaci nechali nejaké osobné veci v škole, vyzdvihnú si ich až vo štvrtok po štátnom sviatku.

    Za pochopenie ďakujeme.

    Mgr. Ivan Dudáš – riaditeľ školy

  • Sokoliari Majstra Vagana - MŠ

    Dňa 6.5.2024 navštívili MŠ Lokca Sokoliari Majstra Vagana. Úžasné zážitkové učenie o lesných zvieratách a dravých vtákoch bolo pre deti neopakovateľným zážitkom. Veď pohladiť kožušinu z líšky, či držať v rukách parohy srnca či daniela sa nepodarí každému z nás. Najväčší úžas však spôsobili skutočné dravé vtáky, ktoré im lietali ponad hlavy a mohli si ich pohladiť. Ďakujeme za krásny zážitok.

  • Stavanie Mája v MŠ

    V našej materskej škole sa venujeme aj ľudovým tradíciám. A čo by to bol za mesiac máj, keby sme v areáli škôlky nemali postavenú tradičnú "Májku". Krásny, stužkami ozdobený strom bude zdobiť školský dvor celý mesiac. O kultúrny program sa nám postaral folklórny súbor "Lokčan", ktorému patrí veľká vďaka. Viac foto nájdete vo fotoalbume MŠ.

  • Futbal žiačok - okresné kolo

    Dňa 24. 4. 2024 sa uskutočnilo okresné kolo vo futbale mladších žiačok. Naše dievčatá sa umiestnili na druhom mieste. Blahoželáme!

  • Vyhodnotenie jarného zberu papiera

  • Čistá obec - 2. stupeň

  • Čistá obec - 1. stupeň

  • Súťaž mladých záchranárov civilnej ochrany

    Dňa 25. 4. 2024 sa naši žiaci Michaela Bačová, Michaela Michalčíková, Patrik Slovík a Patrik Bakaľa, zúčastnili súťaže mladých záchranárov civilnej ochrany. Súťaž sa konala v Krušetnici v areáli penziónu Pohoda. Preverili si svoje znalosti z použitia plynovej masky, improvizovaných prostriedkov ochrany, zdravotnej prípravy, streľby zo vzduchovky, orientácie v teréne, varovných signálov CO. Obsadili pekné 3. miesto. Za reprezentáciu školy ďakujeme.

  • Deň Zeme - Čistá obec

    Deň Zeme - Čistá obec

    Dňa 30. apríla 2024 (v utorok) sa žiaci našej základnej školy zapoja do školskej aktivity "Čistá obec" v spolupráci s Obecným úradom v Lokci (poskytne žiakom vrecia a jednorázové rukavice). Žiaci prídu do školy v športovom oblečení. Prvé dve hodiny prebiehajú aktivity v škole zamerané na opeľovače - včely, potom každý ročník vyčistí pridelený úsek obce, jej okolia a vodných tokov. Prosíme rodičov, aby v utorok svojim deťom pribalili okrem jedla aj ochranné alebo pracovné rukavice a dobrú náladu.  Prvý stupeň končí o 12:20 hod., druhý stupeň o 12:50 hod. ŠKD a ŠJ fungujú v bežnom režime.

  • 3. B - ako sme varili puding

    Žiaci v 3. B triede sa veru nenudia, a stále sa učia niečo nové. V piatok 26. apríla 2024 na chvíľu vymenili perá, ceruzky a zošity za varešku v kuchyni. Naučili sa pripraviť puding. Hotový vanilkový puding dochutili kompótovým ovocím a dozdobili. S obrovskou chuťou túto zdravú pochúťku zjedli. Veď čo chutí lepšie, ako vlastnoručne pripravená zdravá maškrta!

  • Biologická olympiáda - okresné kolo

    Biologická olympiáda - okresné kolo

    Dňa 25. 4. 2024 sa v Centre voľného času Maják konalo okresné kolo Biologickej olympiády v kategórii D, kde sa Vivien Natšinová (7.B) umiestnila na krásnom 1. mieste a Vanesa Obrtáčová (7.B) bola úspešnou riešiteľkou. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy!

  • Jarný zber papiera a kartónu

  • Job shadowing cez Erasmus+

              Novú príležitosť a skúsenosť prostredníctvom „Job-shadowing“ pozorovanie pri práci, nadobudol pán učiteľ z našej školy, ktorý v mesiaci apríl navštívil Základnú školu v Staki, Lotyšsko. Počas celého týždňa sa zúčastňoval vyučovania, ktorý bol zameraný na životné prostredie.
              Systém štúdia je podobný ako u nás na Slovensku. Výnimkou je, že žiaci nastupujú na školskú dochádzku až v siedmych rokoch a končia v 16 rokoch. Písomné práce nie sú hodnotené známkou, ale percentuálne. Žiaci 9. ročníka majú záverečné testovanie, podobne ako naši deviataci. Okrem materinského jazyka a matematiky majú však testovanie aj z anglického jazyka. Vyučovanie začína o 9:00 a končí okolo 15:30. Hodiny trvajú 40 minút.
               Počas pobytu bolo možné pozorovať metodiku vyučovania priamo v škole a v teréne. Na hodinách žiaci väčšinou pracujú v skupinách, kde pracujú na praktických úlohách ako napr. tvorba herbáru. Veľa aktivít sa taktiež uskutočnilo v teréne, ako pozorovanie vtákov, tvorba vtáčích búdok, vysádzanie stromov.
                V rámci projektu načerpal množstvo nových podnetov a skúseností, hlavne environmentálnych aktivít využiteľných aj na našej škole. (Mgr. Róbert Kolena)

  • Mc Donald’s Cup - postupujeme do krajského kola!

    Okresné kolo Mc Donalds Cup žiakov a žiačok prvého stupňa sa konalo 23. apríla v Námestove. Počasie nám prialo, hráči hrali výborne a zaslúžene vyhrali 1. miesto a postup do krajského kola. Gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!

  • Okresné kolo vo vybíjanej žiakov 4. ročníka

    22. apríla sa uskutočnilo Okresné kolo vo vybíjanej žiakov 4. ročníka. Po urputnom boji naši žiaci obsadili krásne 3. miesto. Gratulujeme!

  • Záver mobility v Lotyšsku - sobota, nedeľa 20.4. - 21.4.2024

    V sobotu nás čakal náročný deň. Pocity sme mali zmiešané. Tešili sme sa domov a zároveň sme sa museli rozlúčiť s našimi priateľmi z Lotyšska. Po rozlúčke o 8:00 nás čakala dlhá cesta do Varšavy. Osemhodinovú monotónnu cestu nekonečnými rovinami Lotyšska, Litvy a Poľska sme si spríjemňovali počúvaním hudby. Varšava nás privítala daždivým a chladným počasím. Po ubytovaní sme sa vybrali do centra Varšavy – Palác kultúry a vedy, ktorá meria 231 metrov, sme sa navečerali. Unavení po ceste sme šli skoro spať, aby sme ráno vyrazili smer Slovensko.  (Robert Kolena p. učiteľ)

    V nedeľu ráno sme sa zobudili skoro  a zo sychravej Varšavy sme vyrazili smer Lokca. Znova nás čakala cesta rovinatým prostredím. Zastavili sme sa na sendviče na benzínovej pumpe a podriemkavali sme. Po prejazde Krakovom sme sa nezadržateľne blížili k milovanému Slovensku. Príchod do Lokce bol cca o 13:00. Konečne doma!

    Sme radi, že sme mali možnosť zúčastniť sa mobility v Lotyšsku vďaka programu Erasmus+! Spoznali sme veľa milých ľudí, zažili sme kopec zážitkov, spoznali sme prírodné krásy Lotyšska, školský systém vzdelávania, navštívili sme tri krajiny (Litva, Lotyšsko, Poľsko), komunikovali sme v angličtine, nasmiali sme sa, no zároveň sme si aj uvedomili, že všade dobre, doma najlepšie!

    Ďakujeme pánovi šoférovi Petrovi Fejovi, že nás bezpečne odviezol všade, kde to bolo potrebné, za jeho nenahraditeľné služby fotografa, taktiež učiteľom zo Slovenska a Lotyšska za to, že sa o nás postarali. Na záver odkazujeme všetkým, ktorí ešte stále váhajú, či sa majú zapojiť do projektu Erasmus+, určite sa prihláste a neoľutujete!     (Tatiana Pitáková, p. učiteľka)

strana:

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou
    Školská 71/3
    029 51 Lokca
    IČO: 37813099
    DIČ: 2021678450

    Základná škola:
    Výdavkový účet: IBAN SK90 5600 0000 0040 4080 4001

    Základná škola: Školné MŠ, ŠKD:
    Príjmový účet: IBAN SK23 5600 0000 0040 4080 2006

    Školská jedáleň:
    IBAN SK41 5600 0000 0040 4080 1003
  • riaditeľ školy Mgr. Ivan Dudáš 0903 017 969
    zástupkyňa RŠ pre ZŠ PaedDr. Beatrica Mordelová 0901 725 223
    zástupkyňa RŠ pre MŠ Mgr. Marcela Vajdiarová 0907 705 223
    ekonomické oddelenie 0904 579 375
    vedúca školskej jedálne 0948 550 126

Novinky

Právne informácie